Blog

Inspirujte se články z Království Duše

Přečtěte si to nejzajímavější z Království Duše. Píšeme články a publikujeme novinky. Buďte s námi v obraze a inspirujte se.

18.02.2022

Všechny rozkoše života…

Co ale vlastně víme o rozkoši? Že jde o fyzický pocit, který máme spojený se sexem. Anebo ještě něco navíc?

 

 

 

08.02.2022

Sex je náš životabudič

„Sex je součástí přírody. Jdu s přírodou!“ Podobná prohlášení nám v současnosti připadají skoro banální.

18.01.2022

Milé tělo, vím, že jsi můj nejbližší přítel…

Představte si, že píšete dopis svému tělu. Co by v něm asi bylo? Láskyplná chvála, jak vám dobře slouží? Nebo spíš lamentace a kritika. Smutek, protože vám připadá, že se na vás příroda vyřádila.

29.12.2021

Novoroční předsevzetí? A proč vlastně ne.

Všimli jste si jevu, který se v období Vánoc opakuje posledních dvacet let stále dokola? V médiích nenarazíte na člověka, který by se nedistancoval od Novoročních předsevzetí. Který by neprohlašoval: „ Já nikdy! Můžu si ho dávat přece kdykoliv.“

21.12.2021

Kouzla vánočních zvyků.

Jak zní ten krásný vzkaz? Že na Vánoce vede každá cesta domů.
Jenže na něj hned navazují otázky, dotýkající se našich srdcí. A chce se nám tam vlastně vůbec? Vnímáme domov jako svoje nejdůležitější místo na světě? 

03.12.2021

Adventní, možná trochu jinak…

Znáte Mary Ellen Chase? Nejspíš ne. Tahle paní se narodila v roce 1887 v Americe. Byla učitelka, vědkyně, spisovatelka. Do dnešních dnů se ale stejně z celého jejího díla zachovala jedna jediná věta:

„ Vánoce, děti, to není jen datum. Je to stav mysli.“ 

12.11.2021

Jak milovat jídlo a přitom na něm nebýt závislý.…

„Nenechte se zastrašit dlouhými slovy. Všechny skutečně důležité věci jako život, smrt, hlad, jíst, strach, den, noc i láska mají krátké názvy.“

Francouzský spisovatel a dramatik 

Marcel Aymé

 

18.10.2021

Poselství hněvu a vzteku

V minulosti byly jedinou povolenou emocí mužů. Pravý muž bojovník a ochránce nesměl NIKDY brečet. Nesměl projevovat smutek. Pouze vztek a zuřivost byly uznány za mužné a projevem síly. Ženy přesně naopak.          

Slzy měly povoleny, ale jinak už nic. 

Kam jsme se ale posunuli dnes, kdy jsou lidé nešťastní z toho, že nejsou neustále šťastní? Jak vnímat vztek v současnosti?

05.10.2021

Budiž světlo i tma!

Patříte mezi ty, kteří podzim považují za nejhezčí roční období, protože se vše zklidňuje a vaše srdce jásá nad tím, jak příroda hýří úžasnými barvami? Anebo vás naopak dny, kdy se stmívá dřív a dřív znervózňují a nebaví?  

18.03.2021

7 tipů na jarní očistu těla a mysli

Jaro už nám pomalu klepe na dveře, venku se otepluje a všechno se postupně probouzí k životu. Tak jak se příroda obnovuje a probouzí, i my bychom měli odhodit vše staré, nepotřebné a toxické. Přichází čas shodit ze sebe nejen zimní kabát, ale i stres, únavu a nahromaděné škodliviny. Čas začít něco nového, provést konečně tu změnu, o které tak dlouho přemýšlíme. Veškerá energie přírody stoupá a díky tomu je i pro nás ideální doba pro detoxikaci a restart těla i naší mysli. 

22.02.2021

Jak s radostí zhubnout 8 kg za 60 dní?

Hodně mých klientek řeší to stejné téma. Jsou se svou váhou nespokojené a začínají s hubnutím pořád dokola a zoufají nad tím, že nejsou schopné to dotáhnout do konce. V čem je problém? Proč se jim to nedaří? Pokud řešíte stejné téma, čtěte dál a já vám ukážu cestu, jak s radostí zhubnout za pouhé dva měsíce...

27.02.2020

Střípky za života zakladatelky Království Duše Jany Štantejské

V březnovém čísle časopisu Marianne odkryla zakladatelka Království Duše Jana Štantejská důležité mezníky ze svého soukromého života. 

31.07.2019

Vítejte a dívejte se dopředu

(a nepřestávejte se u toho usmívat)…