Blog

Inspirujte se články z Království Duše

Přečtěte si to nejzajímavější z Království Duše. Píšeme články a publikujeme novinky. Buďte s námi v obraze a inspirujte se.

11.07.2022

Léto a intimní hygiena

My, ženy jsme od přírody otevřené bytosti. Dokážeme sdílet rady ohledně módy, make-upu, výchovy dětí, ale diskusím o našich intimních partiích se raději vyhýbáme. Přitom je intimní hygiena pro nás jednou z nejdůležitějších částí péče o sebe samu.

27.06.2022

Bylinky, malí pomocníci s velkou silou

Bylinky již od nepaměti patří do života lidí. Spokojeně si rostou nejen v divoké přírodě, ale i na našich zahrádkách. Díky své odolnosti a houževnatosti nejsou náročné na údržbu, a tak nezatíží náš volný čas ani peněženku. Za to málo pozornosti, které jim věnujeme, nám předají nesrovnatelně víc. 

Bylinky se hojně využívaly v lidovém léčitelství, zato dnes z jejich benefitů čerpá i moderní medicína. 

06.06.2022

Rodina jako kotva našich životů

Rodina, tak malé slůvko, které toho v sobě ukrývá tolik. Od narození až do doby, kdy odrůstáme dětským dupačkám, se stává pro nás celičkým světem. 

17.05.2022

Mužské a ženské principy? V každém z nás je od každého kousek.

Možná že vám v dětství doma říkali: „tys měla být kluk." Nebo vás v dospělosti okolí pomluvilo s tím, že se chováte jako „babochlap.“ 

22.04.2022

Potlesk pro konečník, který nás zbavuje všeho zlého…

Písní, které opěvují srdce, jsou statisíce. Najdeme i ty, které obdivují krásný tvar uší, rtů. Napsal ale někdy někdo: „miluji svůj konečník?“ Dobře, miluji zrovna ne, tak aspoň: „děkuji ti, za to že jsi.“ Nejspíš ne.

08.04.2022

(Ne) uctívaný penis: symbol štěstí nebo zvrácenosti?

Prohlédli jste si někdy pořádně v reálu nebo na fotografiích řecké antické ztvárnění mužů? Pokud ano, asi vám neunikla jedna drobnost. Myšleno doslova.

29.03.2022

Menopauza otevírá dveře do nového života

Vzpomenete si, že by se vaše matka nebo dokonce babička s vámi bavily o tom, jak u nich probíhalo loučení s mládím? Stěžovaly si na návaly horka, na to, že jim je smutno víc než obvykle, že nemohou spát? 

10.03.2022

Moje milá prsa

rozhodla jsem vám i za ostatní ženy napsat veřejný dopis. Zasloužíte si totiž mnohem větší pozornost, než je ta, která se vám věnuje. (Porno snímky se nepočítají) 

18.02.2022

Všechny rozkoše života…

Co ale vlastně víme o rozkoši? Že jde o fyzický pocit, který máme spojený se sexem. Anebo ještě něco navíc?

 

 

 

08.02.2022

Sex je náš životabudič

„Sex je součástí přírody. Jdu s přírodou!“ Podobná prohlášení nám v současnosti připadají skoro banální.

18.01.2022

Milé tělo, vím, že jsi můj nejbližší přítel…

Představte si, že píšete dopis svému tělu. Co by v něm asi bylo? Láskyplná chvála, jak vám dobře slouží? Nebo spíš lamentace a kritika. Smutek, protože vám připadá, že se na vás příroda vyřádila.

29.12.2021

Novoroční předsevzetí? A proč vlastně ne.

Všimli jste si jevu, který se v období Vánoc opakuje posledních dvacet let stále dokola? V médiích nenarazíte na člověka, který by se nedistancoval od Novoročních předsevzetí. Který by neprohlašoval: „ Já nikdy! Můžu si ho dávat přece kdykoliv.“

21.12.2021

Kouzla vánočních zvyků.

Jak zní ten krásný vzkaz? Že na Vánoce vede každá cesta domů.
Jenže na něj hned navazují otázky, dotýkající se našich srdcí. A chce se nám tam vlastně vůbec? Vnímáme domov jako svoje nejdůležitější místo na světě? 

03.12.2021

Adventní, možná trochu jinak…

Znáte Mary Ellen Chase? Nejspíš ne. Tahle paní se narodila v roce 1887 v Americe. Byla učitelka, vědkyně, spisovatelka. Do dnešních dnů se ale stejně z celého jejího díla zachovala jedna jediná věta:

„ Vánoce, děti, to není jen datum. Je to stav mysli.“ 

12.11.2021

Jak milovat jídlo a přitom na něm nebýt závislý.…

„Nenechte se zastrašit dlouhými slovy. Všechny skutečně důležité věci jako život, smrt, hlad, jíst, strach, den, noc i láska mají krátké názvy.“

Francouzský spisovatel a dramatik 

Marcel Aymé

 

18.10.2021

Poselství hněvu a vzteku

V minulosti byly jedinou povolenou emocí mužů. Pravý muž bojovník a ochránce nesměl NIKDY brečet. Nesměl projevovat smutek. Pouze vztek a zuřivost byly uznány za mužné a projevem síly. Ženy přesně naopak.          

Slzy měly povoleny, ale jinak už nic. 

Kam jsme se ale posunuli dnes, kdy jsou lidé nešťastní z toho, že nejsou neustále šťastní? Jak vnímat vztek v současnosti?